Dette er den printervenlige udgave. Klik her for skærmudgaven. | Luk vindue

Hvad er forskellen?

Hvorfor ikke bare altid bruge Jubii? Hvad kan Google som Jubii ikke kan? Og hvad kan Jubii som Google ikke kan?

 

Forestil jer at I skal finde en side med sportsresultater. I ved at der findes steder på nettet, der samler mange sportsresultater, men hvad er det nu de hedder?

 

Hvad ville der ske hvis I brugte Google til at finde sådan et site? I ville skrive nogle søgeord, fx sportsgrenens navn eller "sportsresultater", "resultater" eller lignende. Og I ville få mange tusinde hits. Google søger nemlig alle sider i sin hukommelse igennem og ser om der på nogle af dem står de ord man har skrevet som søgeord.

 

Laver man den samme søgning i Jubii, fx på sportsresultater, får man en side med nogle få links. Ordet sportsresultater står enten i navnet på siden eller i den beskrivelse sidens ejere har skrevet da de tilmeldte sitet.

 

Man kunne også have vandret gennem kategorierne i Jubii. Fra Sport & Fritid over Sport til sportsportaler eller sportsguider til www.Infosport.dk eller til hjemmesider om sportsgrene man interesserer sig for.

 

Det er altså smart at bruge Jubii når man søger sites om bestemte emner eller områder.

 

Forestil jer i stedet at I skulle finde ud af hvor mange unger storken får. Der er næppe et site som kun handler om storke.

 

Med Jubii ville man forsøge at finde en passende kategori, fx Viden om. Herfra kunne man så vælge biologi og derfra... Ja så er der mange muligheder. Men på hvilken side kan man mon finde noget om hvor mange unger storken får?

 

Med Google ville man fx skrive "storke", "unger" og "år". På linksiden ville man finde henvisning til en side hvor der er en tabel over det antal æg storkeparrene i Danmark lagde i 1994. Svaret er mellem 3 og 6 æg, med 2 til 5 flyvefærdige unger som resultat. Google søger nemlig alle siderne i sin hukommelse igennem for lige netop de ord man har skrevet og giver links til de sider hvor alle ordene står.

 

Google er altså smart at bruge når man vil finde specifikke oplysninger eller mere dybtgående tekster om emner der ikke er meget populære.

 

Overvej altid hvilken type side I er interesseret i, før I går i gang med at søge.

Webmaster: Jeppe Bundsgaard
Sidst opdateret: 20-08-2016
Denne sides adresse: www.dynamitbogen.dk/dynamit/undervisning/dynamitbog/
viden/internettet/forskel/index.php