Dette er den printervenlige udgave. Klik her for skærmudgaven. | Luk vindue

Søg søgeord

Hvis I har prøvet at søge på internettet før uden at finde det I ledte efter, ved I hvor frustrerende det kan være. Det hele står og falder med om man kan komme på nogle gode søgeord - og selvfølgelig med om der faktisk er noget at finde.

Søgeord

Se nu på de ord I har skrevet. I skal bruge nogle af dem som søgeord. De ord I vælger skal være ord, I tror står på den side I vil finde. Står ordet der ikke præcis som I skriver det, finder søgemaskinen ikke siden.

 

Altså: Målet er at finde ord der står på de sider man vil finde.

 

Det betyder at man skal forestille sig hvad det er for nogle ord der vil stå på siderne, som ikke står på andre sider.

 

Eksempel: Peter og Marianne vil gerne vide hvilke ørne der lever i Danmark. Derfor prøver de at søge på ordet ørne. Google svarer at der er 3200 sider hvorpå der står ørne. Det er for mange.

Hvis man får for mange hits må man prøve med flere ord, som man tror står på siden man vil finde.

Præcisering af søgning

Som sagt søger Google efter alle ord på siden, så det gælder om at finde ord der vil stå på en side hvor der står noget om hvilke ørnearter der er i Danmark. Og ordene skal helst ikke optræde på andre sider. Hvad foreslår I?

 

Peter og Marianne ved at der lever havørn og kongeørn i Danmark, så de skriver havørn og kongeørn. Nu får de 35 hits, og blandt dem findes svaret.

 

Hvordan man finder frem til hvilke af dem det er der indeholder svaret, kan I læse om på siden Læs linksider, men først skal I prøve at finde de gode søgeord selv. Klik her.

Webmaster: Jeppe Bundsgaard
Sidst opdateret: 20-08-2016
Denne sides adresse: www.dynamitbogen.dk/dynamit/undervisning/dynamitbog/
viden/internettet/soegemaskiner/soegsoegeord/index.php