Dette er den printervenlige udgave. Klik her for skærmudgaven. | Luk vindue

Søgeregistre

Søgemaskiner gør næsten det samme allesammen: De kopierer sider ind i deres egen hukommelse og søger i dem. Derfor kan man også sige at nogle maskiner er de bedste: Dem der ar flest sider i deres hukommelse.

 

Med søgeregistre er det anderledes. Der findes mange forskellige søgeregistre, der har meget forskellige oplysninger om meget forskellige sider. Så det er en god ide at sætte sig godt ind i hvad man vil finde og hvor det bedst findes, før man kaster sig ud i søgningen. Det får I hjælp til på disse sider. Læs mere om forskellen på en søgemaskine og på et søgeregister her.

Hvad er et søgeregister?

Et søgeregister eller som nogle kalder det: Et søgeindeks, er lidt ligesom en telefonbog eller en meget stor indholdsfortegnelse i en bog. Et søgeregister består af nogle kategorier, som hver indeholder henvisninger til sider inden for området. Det gælder altså om at finde frem til en kategori der indeholder sider af den slags man søger.

 

På billedet ses søgeregistret Jubiis Viden om-kategori. Til venstre ses overkategorierne (nederst er Viden om) og til højre ses underkategorierne til Viden om. Hver underkategori består igen af underkategorier og af links til sider inden for kategorien.

 

Lær mere om hvordan man bruger et søgeregister ved at klikke her.

 

 

Webmaster: Jeppe Bundsgaard
Sidst opdateret: 20-08-2016
Denne sides adresse: www.dynamitbogen.dk/dynamit/undervisning/dynamitbog/
viden/internettet/soegeregistre/index.php