Dette er den printervenlige udgave. Klik her for skærmudgaven. | Luk vindue

Forum

 

Et forum var egentlig et torv i en af Romerrigets byer. Her mødtes folk for at handle og diskutere politik. Romerriget gik til grunde og torvepladserne forsvandt, men man bruger stadig ordet forum for det sted, man  diskuterer og behandler forskellige sager. Og man bøjer det stadig på latin: Et forum, flere fora!

 

Dynamitbogens fora

I dynamitbogen er forummet det sted, hvor I kommenterer og diskuterer jeres fælles emne. Det er også det sted, I kan skrive jeres respons. Og det er her, I skal blive enige om tingene. I et forum kan I skrive sammen med mange mennesker. Også med folk, som slet ikke kender jer.

 

Der er ikke den store forskel på, hvor let eller svært det er at blive enige, når man taler, og når man skriver. Men der er stor forskel på at tale og at skrive.

 

Tale og skrift

En af de ting, som kan gøre det sværere at skrive fremfor at tale, er, at skriften skal "tale for sig selv". Man kan ikke smile afværgende, blinke ironisk eller lave andre grimasser imens for på den måde at bløde op eller forklare, hvad man mener.

 

Det, man har skrevet, kan læses igen og igen. Det er mere forpligtende. Man kan ikke sige: "Nåh nej, jeg sagde forkert" eller: "Du må have hørt forkert". Det står der sort på hvidt.

 

Det betyder ikke, at I skal være bange for at skrive. Overhovedet ikke. Men I skal tænke jer om, før I sender jeres tekst. I skal kunne stå inde for det, I skriver.

Diskussion

Når I diskuterer i et forum, gælder de samme ting, som når I diskuterer i grupper. Det er bare endnu vigtigere, at I følger jeres regler, fordi ordene nu kommer på skrift. Få alle ideerne frem, og skriv nogle gode argumenter for eller imod, og forsøg så at blive enige. Måske skal I læse jeres samarbejdsregler igennem igen. Og husk at læse de andre indlæg grundigt inden I svarer.

 

Læs nogle eksempler på indlæg i et forum her.

Webmaster: Jeppe Bundsgaard
Sidst opdateret: 20-08-2016
Denne sides adresse: www.dynamitbogen.dk/dynamit/undervisning/kommunikation/
forum/index.php